Sportske radionice, studeni 2022

Kroz mjesec studeni nastavljamo sa radionicama. Studeni je mjesec predviđen za sport. Sportske radionice planirane su kroz četiri subote, prva radionice je održana 05.11. 2022. Radionice organizira Kulturno – razvojni centar Općine Bilje u suradnji sa Kickboxing klubom Princ Eugen.

Radionice su  razvojnog karaktera, koji je namijenjen djeci u godini pred polazak u školu. Radionice su primjerene svakom djetetu te dobi bez obzira na njegove inicijalne sposobnosti. Osnovna svrha ovog programa je potaknuti kod djece od najranije dobi svijest o važnosti tjelesnog vježbanja, probuditi interes za zdrav i aktivan život kroz sport.

Smatramo da je to od izuzetne važnosti u vrijeme kada je kod većine djece smanjena tjelesna aktivnost zbog suvremenog načina života obitelji. Programski sadržaj radionica sastoji se od prirodnih oblika kretanja –Takve aktivnosti se ne pripisuju nikakvom sportu ali su značajne za razvoj osnovne motorike.

Zatim tehnike sportskih disciplina – tj. metodičke vježbe za upoznavanje sa različitim sportovima. I igra – kroz nju se razvijamo, učimo poštivati pravila, svoje suigrače i protivnike.

Prva radionica – Upoznavanje i osnovna motorika
Skip to content