Završene kreativne radionice

Kroz mjesec listopad održano je 5 kreativnih radionica u Turističkoj zajednici Općine Bilje – Kopački rit. Radionice su bile u organizaciji Kulturno – razvojnog centra Općine Bilje i Moon light shop j.d.o.o. Odaziv je bio vrlo visok tako da smo radionice podijelili u dvije grupe po 20 djece.

Cilj je bio djeci općine Bilje ponuditi kvalitetno iskorišteno vrijeme subotom koje će im potaknuti kreativnost i maštu. Kroz radionice vršili smo edukacije recikliranja i pravilnog gospodarenja otpadom.
Kako bi naša djeca  izrasla u ekološki savjesne mještane važno je da shvate i da zapamte da otpad nije samo smeće. Svatko od nas, posebice svako dijete, samim svojim postojanjem ima pravo na čist i zdrav okoliš koji je preduvjet skladna rasta i razvoja.

Naša je obaveza da o pravilnome postupanju s “otpadom” djecu educiramo i da im tako pomognemo osigurati čisti okoliš. Otpad nije i ne mora postati smeće, tako da su za radionice uglavnom korišteni materijali koje su djeca ponijela od kuće te u svojim rukama oživili u korisne predmete – tako su teglice postale kućice za sakupljanje šnalica, gumica, bombona itd. , tube wc papira korisni stalci za školski pribor. Na zadnjoj radionici kaširanja stari novinski papiri postati će prekrasni lampioni..
Skip to content